сите категории
EN

Дома>Вести>индустрија Вести

топла производи

  • АБ-51 ~ 53
  • АБ-460 ~ 463

контактирајте не

АДРЕСА:Број 89, патот Језханг, заедница Вукиао, град huуангханг, област Фенгсијан

ТЕЛ:021-57407335

E-MAIL:[заштитена по е-пошта]

Кои фактори влијаат на одличниот квалитет на галванизација на леано фрлање на легури на цинк die

Време: 2020-10-26 Посети: 245

За кастинг од легура на цинк да биде обложен со површинска обработка, оваа врска е многу важна. Ако галванизацијата не се направи добро, целата работа во раната фаза ќе биде потрошена. Затоа, мора да обрнеме внимание на процесот на галванизација на производот. Тогаш на квалитетот на галванизацијата влијаат тие фактори. Huayin Die Casting го резимира следново за вас:

 

1. За избор на суровини за делови за леење од легура на цинк, мора да се изберат редовни национални стандардни материјали за леење на производи.

 

 2. Дизајнот на деловите за лиење од легура на цинк треба да биде разумен. Обликот на деловите за леење со матрица треба да ја земе предвид способноста за прикривање на галванизацијата и да се обиде да ги намали непроодните дупки, така што не е лесно да се носи растворот при перење со вода. Исечете ги острите агли и другите делови за да ги направите далноводите рамномерно распоредени за време на галванизацијата.

 

  3. Процесот на леење со матрица и дизајнот на калапот за леење се разумни, така што деловите за леење нема да страдаат од недостатоците на собирање, дупка и лабавост. Горенаведените недостатоци директно ќе влијаат на адхезијата на облогата.

 

 4. Во процесот на производство на одлеаноци од легура на цинк, обидете се да го намалите феноменот на сегрегација. Ако алуминиумот се раздвои во одредени делови, алуминиумот прво ќе се раствори за време на одмастувањето, што ќе предизвика пори и дупки на површината на матрицата и не може да се исчисти, што ќе резултира со слаба цврстина на врзување, што ќе резултира со лупење и пликови на облогата.

 

 5. Обрнете внимание на вагата за време на процесот на мелење и полирање. Финиот слој од 0.05~0.1 мм формиран за време на процесот на ладење на кастингот е многу важен за галванизација. Загубата на финиот слој треба да се намали колку што е можно за време на мелењето и полирањето. Ако овој слој се меле и се фрли, она што ќе се открие е порозната структура и нема да се добие добар слој за галванизација на овој слој.

 

  6. Слојот за галванизација бакар-никел-хром составен од повеќе типови на позлата е негативен слој на позлата во однос на подлогата. Сè додека механичкото одржување е ефективно, деловите од легура на цинк ќе кородираат во влажниот воздух, па затоа е неопходно да се осигура дека слојот за обложување е слободна дупка. Во спротивно, производите од корозија на легурата на цинкот ќе предизвикаат меурчиња на облогата. Во споредба со челичните делови, слојот за обложување треба да биде подебел за да биде погоден за одлеаноци од легура на цинк.

 

7. Остатоците од деловите за леење за време на леењето и обработката треба да се исчистат колку што е можно повеќе по обработката. Бидејќи остатокот е жив метал, во секој процес на галванизација, тој ќе реагира со растворот и ќе го оштети растворот за позлата, што ќе влијае на квалитетот на позлата.


КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ