сите категории
EN

Дома>Вести>индустрија Вести

топла производи

  • АБ-51 ~ 53
  • АБ-460 ~ 463

контактирајте не

АДРЕСА:Број 89, патот Језханг, заедница Вукиао, град huуангханг, област Фенгсијан

ТЕЛ:021-57407335

E-MAIL:[заштитена по е-пошта]

На што мора да се обрне внимание во процесот на дизајнирање на мувла за фрлање на умре?

Време: 2020-06-18 Посети: 282

Луѓето во индустријата генерално знаат дека леаното фрлање е едноделно обликување, а основната гаранција за леано лепење на легури на цинк е да се направат добри планови за калапи за леење на умре. Па, кои се работите на кои треба да се обрне внимание за време на процесот на планирање на калапот за кастинг? Ајде да погледнеме со уредникот!

 

Прво, обрнете внимание на јачината на калапот за леење

 

Јачината на калапот за леење често лесно се занемарува, но ако јачината на калапот за леење не е доволна, тоа ќе доведе до предвремени резултати на пукање на калапот со слаба ригидност при континуиран удар и компресија, па затоа мора да биде Мора да обрнете внимание на неговата сила, за да не предизвикате непотребни загуби!

 

Второ. Вратата во калапот за леење треба да биде што е можно пониска

 

Вратата во калапот за леење е генерално 30-70 метри во секунда. Колку е побрза портата во калапот за леење, толку е поголемо влијанието врз шуплината на мувлата, што резултира со поголем моментален пораст на температурата во шуплината на мувлата, што на крајот предизвикува мувлата да изгледа напукната. Или се јавува феноменот на пукање, па под услов да се обезбеди квалитет на производот, обидете се да биде што е можно пониско, за да го намалите влијанието врз мувлата и да ја обезбедите совршеноста на надворешноста на мувлата.

 

Трето, јачината на блокот за заклучување на лизгачот на калапот за лиење матрица треба да одговара

 

Во моментов, со цел да се зачуваат податоци кога многу компании за калапи планираат калапи, планирањето на калапот е премногу мало, што резултира со недоволни блокови за заклучување и недоволна цврстина, и конечно лизгачот не може да се заклучи. Неуспехот да се заклучи лизгачот не само што ќе влијае на квалитетот на лиењето, туку и ќе доведе до канализирање на алуминиум и блокирање на лизгачот. На крајот, делот за заклучување ќе се деформира или пука, што лесно ќе го оштети калапот и ќе го намали работниот век на калапот за леење.

 

Четврто. Алуминиумската површина на шуплината на калапот за леење мора да се сретне

 

Ако има премалку алуминиумски површини за запечатување, ќе се формира канализирање на мувлата, а ако калапот не се сортира и притисне навреме, лесно е да се предизвика оштетување на мувлата. Затоа, алуминиумската заптивна површина на шуплината на калапот за леење мора да се планира да се сретне.

 

Петто. Разумно планирање на полето за ладење (греење) и температура на мувла

 

Планирањето на ладењето (загревањето) на калапот за леење и температурното поле на калапот треба да се планираат рационално, не само за да се подобри циклусот на леење, туку и да се подобри квалитетот на деловите за леење и да се обезбеди услуга век на калапот за леење. Затоа, потребно е правилно да се испланира полето за ладење (греење) и температура на мувлата.

 

Шесто, ранливите делови треба да се инкрустираат;

 

Потребно е да се склопат ранливите делови, што не само што го олеснува одржувањето и замената, туку и го спречува продолжувањето на пукнатините и го продолжува работниот век на калапот.

 

Седмо. Планирање на калапот за леење за да се намалат острите агли на собирање на стрес

 

Намалувањето на острите агли на концентрацијата на стрес може да го подобри квалитетот на производството на одлеаноците и да го продолжи работниот век на калапи за леење заедно.

 

Горенаведените седум точки се работи на кои треба да се обрне внимание во процесот на планирање на калапот за лиење. Планирањето на калапот за леење не само што може да го продолжи работниот век на калапот за леење, туку и да ја промовира ефикасноста на производството на одлеаноците од легура на цинк, а исто така може да го обезбеди квалитетот на одлеаноците од легура на цинк. Безбедност.


КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ