сите категории
EN

Дома>Вести>индустрија Вести

топла производи

  • АБ-51 ~ 53
  • АБ-460 ~ 463

контактирајте не

АДРЕСА:Број 89, патот Језханг, заедница Вукиао, град huуангханг, област Фенгсијан

ТЕЛ:021-57407335

E-MAIL:[заштитена по е-пошта]

Причината за влијанието врз квалитетот на леење во умирање

Време: 2020-06-04 Посети: 268

Постојаниот развој на науката и технологијата, барањата за леење производи стануваат се повисоки и повисоки. Од безбедноста и естетиката имаат високи барања. Контролата на температурата на површината на калапот за леење е многу важна за производство на висококвалитетни делови за леење. Нерамна или несоодветна температура на мувлата исто така ќе доведе до нестабилност на стандардот за лиење. За време на процесот на производство, лиењето се деформира, а се појавуваат дефекти како термички притисок, лепење на мувла, надворешно вдлабнување, внатрешна шуплина за собирање и термички меур. Кога разликата во температурата на мувлата е голема, променливите во производниот циклус, како што се времето на полнење, времето на ладење и времето на прскање, имаат различен степен на влијание.

  Некои одлеаноци не се формираат, а шуплината не е полна

  Фактори: 1. Температурата на калапот за леење е премногу ниска; 2. Температурата на стопениот метал е ниска; 3. Притисокот на пресата е премногу низок; 4. Недостатокот на стопен метал и брзината на вбризгување се превисоки;

  Методи на приспособување: 1. 2. Подобрување на калапот за леење со матрици и температурата на стопениот метал; 3. Заменете ја машината за леење под висок притисок. 4. Додадете доволно течен метал за да ја намалите брзината на вбризгување и да ја зголемите дебелината на доводот за довод.

   1. Планирање на делови за леење. За време на планирањето, дополнително внимание треба да се посвети на тоа да се направи структурата на деловите за леење што е можно поедноставна под премисата за користење на барањето. Во спротивно, едноставно се претставени недостатоците на одлеаноците како што се јами, пори и пукнатини. Стандардните барања за лиење на алуминиум во Шенжен се точни и разумни. Во спротивно, тоа ќе предизвика непотребни проблеми за планирањето и управувањето со планирањето и обработката на мувлата. Ќе се произведуваат многу неквалификувани производи.

   2. Структурата на калапот, прецизноста на обработката и изборот на податоците за мувлата се исто така прецизни: леењето со матрица од легура на алуминиум се лее со калапот, а изборот на податоците за мувла е исто така во голема мера поврзан со квалитетот на производ. Структурата на мувлата не е доволно добра и тешко е да се помине производот дури и ако мерките се усвоени технички.

3. Стапката на намалување на податоците за леење: Кога стапката на намалување на податоците за леење обично се дава како униформен процент или како процент со одредена промена во размерот, посебно внимание треба да се посвети на времето на високопрецизните калапи за планирање на леење со матрици. . Потребно е прво да се направи експериментален калап . Откако ќе ги добиете податоците за експерименталниот калап, планирајте да произведувате калапи за многу продукции.

   4. Подготовка и имплементација на технологијата: Подготовката на технологијата за леење се одредува според техничкото ниво на операторот, квалитетот на мувлата и опремата за леење. Во денешно време, на Кина и е тешко да ги контролира техничките параметри на леење под услов на опрема за леење, која е стабилна, сигурна и точна.

Леењето со матрица е дел од леењето под притисок. Тоа е механичка машина за леење под притисок опремена со калап за леење. Бакарот, цинкот, алуминиумот (легура на алуминиум) и другите метали загреани до течна состојба се истураат во влезот на машината за леење. Машинско леење, леење делови од бакар, цинк, алуминиум (легура на алуминиум) со ограничени форми и големини на калапот.


Професионален производител на кастинг од легура на цинк: Hoshimoto CO., Ltd    www.hoshimoto-sh.com

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ