сите категории
EN

Дома>Вести>индустрија Вести

топла производи

  • АБ-51 ~ 53
  • АБ-460 ~ 463

контактирајте не

АДРЕСА:Број 89, патот Језханг, заедница Вукиао, град huуангханг, област Фенгсијан

ТЕЛ:021-57407335

E-MAIL:[заштитена по е-пошта]

Како производителите на леано лепење на цинк, ги решаваат воздушните меури?

Време: 2020-06-03 Посети: 351

Цинк легура е легура составена од цинк додаден со други елементи. Легурите на цинк лесно се формираат, имаат силна пластичност, ниска цена, висока ефикасност на обработка и широк опсег на апликации. Сепак, проблемите со пенење (позлата и прскање) на одлеаноците од легура на цинк Jiangmen се некои проблеми. Па, како да се реши причината за меурчиња? Следниве точки:

  

1. Дизајн на производ

Кога ќе започне дизајнот на производите за леење од легура на цинк, неопходно е да се земе предвид влезната порта, отворот за испуштање на згура и поставувањето на издувните гасови на калапот за леење. Бидејќи патеката на проток на работното парче за хранење и згура е мазна, нема заробување на воздух, нема дамки од вода и темни меурчиња, што директно влијае на тоа дали последователните меурчиња се галат. Квалификувано хранење и троска. Калапот е излеан со матрица. , Нема водени дамки.

  

 2. Развој на мувла за кастинг

Во развојот на калапи за леење, треба да се земат предвид и тонажата, притисокот, недоволниот притисок и слабите издувни гасови на машината за обликување. Без разлика како се решава предтретманот на позлата, секогаш има 20-30% меурчиња. Калапот е блокиран и се менува на неколку парчиња, без повторно клокотење по позлата.

 

3. Површина за пред-третман

Површината за предтретман на течноста за полирање, пастата за полирање и оксидниот слој не се исчистени и често има тркалање. Леењето со матрица од легура на цинк по тркалањето е светло. Многу вработени во процесот на мариноване на фабриката за галванизација се кисела случајно. Средството за полирање прикачено на површината не се мие и често се појавуваат пликови. Покрај тоа, калндерот што го користи фабриката за калндерирање и полирање, исто така, има одлична врска, а некои сурфактанти во калндерот тешко се мијат.

 

4. Кога производот влегува во алкален бакар

Пред производот да влезе во резервоарот за обложување со алкален бакар, деловите за леење од легура на цинк сè уште имаат црн филм кој не е обработен со оксидна фолија за отстранување на восокот и маслото. Затоа, отстранувањето на мембраната е многу критично. Во раните години, може да се отстрани со употреба на сол против дамки. Сегашната заштита на животната средина не дозволува испуштање на отпадни води кои содржат сол против дамки.

  

5. Резервоар за обложување со алкален бакар

Во резервоарот за алкално бакарно обложување има многу органски материи и има многу нечистотии, а слободниот цијанид не е во опсегот. Тестирајте ги состојките на резервоарот за алкален бакар за да видите дали натриум цијанидот е низок или натриум хидроксид е висок! Многу критично, се препорачува да се третира јаглеродот еднаш на секои 3-5 дена.

  

6. Спроводливост на цилиндар од алкален бакар

Спроводливоста на алкалниот бакарен цилиндар е исто така многу важна. Дали анодата е правилно растворена и дали анодната бакарна плоча е доволна ќе доведе до појава на меури.

  

7. Производот се пени откако ќе излезе од рерната

Тоа може да биде предизвикано од нерамномерната температура на рерната, односно температурата е превисока. Поради недостатокот на затегнатост за време на леењето со матрица, лесно е киселината да влезе во трахомата обоена со вода од одлеаноците од легура на цинк. Кога притисокот внатре е поголем од атмосферскиот притисок До одреден степен, додавањето висока температура ќе создаде меурчиња.

Професионален производител на кастинг од легура на цинк: Hoshimoto CO., Ltd    www.hoshimoto-sh.com

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ