сите категории
EN

Дома>Вести>индустрија Вести

топла производи

  • АБ-51 ~ 53
  • АБ-460 ~ 463

контактирајте не

АДРЕСА:Број 89, патот Језханг, заедница Вукиао, град huуангханг, област Фенгсијан

ТЕЛ:021-57407335

E-MAIL:[заштитена по е-пошта]

Дизајн и процес на леење на умре од кастинг на умре од легури на цинк

Време: 2020-12-17 Посети: 253

Геометриски дизајн за контрола на квалитетот на површината на одлеаноците на умре од легури на цинк

 

Во дизајнот на цинк легура кастинг геометрија, колку што е можно за да се избегне слепи дупка длабочина конкавна и други структури, затоа, во дизајнот дел, не влијае на изгледот и употребата на дел, одводнување процес дупка погодно решение, гас. На овој начин, растворот за обложување може ефективно да се обложи и да се намали степенот на загадување.

 

Дизајн и процес на леење на умре од кастинг на умре од легури на цинк

 

Површината на кастинг од легура на цинк е густ слој со дебелина од околу 0.1 mm, а внатрешниот дел е порозна структура. Во процесот на дизајнирање на матрицата и леење со матрица, површината на работното парче треба да биде мазна колку што е можно, а дефектите на лиење како што се пукнатини, дупки за дува, ладни празнини, брус и брус треба да се намалат.

 

Затоа, неопходно е да се изврши механичко чистење. Во тоа време, површината на густиот слој треба да се избегнува, за да се избегне изложување на порозната матрица, предизвикувајќи потешкотии во галванизацијата и влијание врз квалитетот на галванизацијата. Агентот за ослободување често се користи во кастинг од легура на цинк. Треба да се обрне внимание на употребата на средството за ослободување и расклопувањето.

 

Избор на материјал на одлеаноци од легура на цинк

 

Најчесто користени материјали од легура на цинк се: 2znal43, 2znal41, 2znal40.5, 2znal4, најчесто користените марки на znal925 и znal903, но znal903 е подобар од znal925.

 

Покрај тоа, дел од повратниот материјал често се користи во леење, пропорцијата треба да се контролира на 15%, по можност не повеќе од 20%. Бидејќи е лесно да се допингува со други компоненти (како силикон), адхезијата на облогата е засегната. За одлеаноците со повеќе повратни информации, подобро е да се користи флуороводородна киселина за третман на активирање при галванизација.

 

Празна инспекција на кастинг од легура на цинк пред галванизација

 

(1) Изглед: проверете дали има пукнатини, испакнатини, гребнатини, дупки и други сериозни дефекти на површината на празното. За да се одреди степенот на овие дефекти, доколку тие можат да се отстранат со механички средства (полирање, полирање, итн.), процесот на мелење може да се зголеми.

 

(2) Инспекција на материјалот: проверете го степенот на легура на цинк, разберете го процентот на вратените материјали, проверете го квалитетот на деловите за леење, ставете го работното парче во рерната на 100 ~ 110 30 мин и проверете дали површината е испакната.

 


КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ