сите категории
EN

Дома>Вести>компанијата Вести

топла производи

  • АБ-51 ~ 53
  • АБ-460 ~ 463

контактирајте не

АДРЕСА:Број 89, патот Језханг, заедница Вукиао, град huуангханг, област Фенгсијан

ТЕЛ:021-57407335

E-MAIL:[заштитена по е-пошта]

Активности за обука за прва помош Хошимото

Време: 2022-08-26 Посети: 163

Хошимото ги покани експертите за спасување и наставниците од Општеството на Црвениот крст на округот Фенгсиан да одржат предавања за теоријата за спасување во итни случаи и практична оперативна обука од 22 до 23 август 2022 година.

На обуката беа присутни лидери и вработени од сите сектори на компанијата.

 слика

Оваа обука усвојува онлајн теоретско самостојно проучување и испитување, офлајн демонстрација на лице место и практично работење комбинирано, фокусирајќи се на кардиопулмонална реанимација, опструкција на туѓо тело на дишните патишта, вештини за спасување од траума, хемостатско облекување и други обуки за вештини за прва помош.

 

Наставникот детално ги објасни основните знаења за безбедносното итно спасување и го демонстрираше процесот на операција за сите користејќи го моделот на човечко тело.

 

Наставникот сам демонстрираше, зголемувајќи ги малите детали од секој чекор во бавно движење, објаснувајќи ги мерките на претпазливост и основните работи на операцијата на хемостаза и завој. Под водство на наставникот, учениците со помош на манекен вежбаа и кардиопулмонална реанимација и вештачко дишење.


КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ